Sista oktober

Hallå!

Egentligen har jag inget att säga, dagen har varit ganska så chill, inga krav alls. SKÖNT!
Hoppas ni har haft en bra dag :)

Städade mitt skrivbord idag :P


Sara <3
365 | | En kommentar |

.

Idag hände en grej men de gör inget för igår hände det en anna grej (a)
365 | | En kommentar |

Pinnar i olika färger...

Jag läste en sak i ålandstidningen, kanske ni också har gjort det. Frippe har skrivit det på Xit sidorna. Så för er som inte har läst det kommer det här och nu:

Ålänningarna upp på UNESCO:s världsarvslista

Så var det klart. FN-organet
UNESCO har fört upp ålänningen på sin världsarvslista. Inte Åland, inte åländska byggnader utan ålänningen. Själva alla människorna.
   Normalt tas bara landmärken och byggnader upp på listan. I riktlinjerna till det unilaterade signerade styrdokumentet som UNESCO verkar under kan man läsa att "världsarvsmärkta byggnader icke får ombyggas, rivas eller på annat sätt förstöras utan att särskilt tillstånd inhämtas från övriga undrtecknare"

   Förstör man ett världsarv blir det ett jäkla liv. Talibanerna sprängde Buddah-statyerna i Afghanistan utan tillstånd, och det ledde till starka motsättningar med västvärlden. Och hur det slutade vet vi ju.

Hur redlerna ska tolkas när det gäller ett helt folkslag är inte helt klarlagt, men uppenbart är att det nu blir förbjudet att skjuta av ålänningarna utan signatärmakternas godkännande.

Det var ålänningens unika egenskaper, personlighetsdrag som inte går att hitta någon annanstans på jorden, som avgjorde utnämningen.
   Ålänningens särdrag; snålhet, bitterhet, ständiga klagomål över allt som är dåligt (och bra) i samhället och nattklubbar som är inredda som strandade kryssningsfartyg från 80-talet. För att nämna några.
   Ett annat viktigt särdrag är en drift att till varje pris motarbeta varje förändring i samhället. Ålänningen diskuterar, debatterar, föredrar i styrelserum, annonserar och proklamerar. Men till syvende og sidst genomförs nästan inga planer alls. Och genomförs de trots allt är det bara för att de bevarar status quo.

Ålänningen är en "cocooner". Det inreder sina hem för fantasisummor, med det enda syftet att kunna skryta för sina vänner. Det är också det enda folkslaget som bokstavligt talat är beroende av snus och sprit för sin överlevnad.
   Ålänningens kommunikationssätt är även det unikt. Ålänningen säger inte vad hon anser till en annan ålänningen, utan inhämtar bara information som sedan vrids till något helt annat och förmedlas till en tredje ålänning som via en fjärde och femte ålänning ser till att den omtalade ålänningen får reda på vilka osanningar som far runt på bygården. När informationen ska bemötas byter kommunikationen bara riktning.
   Detta gör ålänningarna till den mest missförstådda människan i världens, möjligen undantaget Bantufolket i Brasilien som kommunicerar genom att slå på varandra med pinnar i olika färger.

Det sista är bäst!!!!!

365 | | 4 kommentarer |
Upp