23 november

Hej hallå!
 
Tiden rusar iväg och jag bara flyter med. Praktiken är jättekul, lär mig massor varje dag, alltid något nytt att se och lära. Jag har testat att jobba natt också. Det fanns fortfarande mycket att göra men temot var lugnare. När småtimmarna kröp in grävde jag i godispåsen och fick lite sockerkickar. 
 
Till helgen åkte jag hem till Åland för att äta julbord med Kevin och fira Frida som fyllt 20. Wihoo!
Åler hem nästa helg igen då lilla jul är här. Då blir det marknad vid Jan Karlsgården och sedan lilla julsmiddag hos "svärisarna" haha, älskar julmat! 
 
När jag var hemma på Åland i helgen kom det snö också, årets första snö. Det är så fint och ljus ute i naturen då och hoppas den håler i sig till lilla jul.
ÅBO | | Kommentera |

vecka 1 av 6 färdig

Första praktikveckan gick snabbt och jag har lärt mig massor. Jag har blandat antibiotikor, räknat mediciner, slangat och gett dropp. Jag har även fått sätta kanyl på två patienter och det gick bra! När vi har övat det i skolan har jag inte träffat ådrorna men nu har jag gjort det och det känns så himla bra. Min handledare så åt mig att segerdansa efteråt så det gjorde jag, haha!
 
Jag trivs jättebra och blir väl mottagen, det enda som är jobbigt att jag måste stiga upp klockan fem på morgonen när jag ska på morgonpass men det går och jag har egentligen inte problem med att stiga upp, är nog en liten morgonmänniska innerst inne...
 
 
ÅBO | | Kommentera |

dag 1

Första praktikdagen avklarad, check!
Väckarklockan ringde fem, jag ni läste rätt FEM. Påklädning och frukost och sedan åkte jag iväg med Marie (klasskompis) till Pargas. Efter att vi tankat bilen och krånglat lite med GPS:n kom vi fram och fick ett sådant fint bemötande. Mina handledare verkar jättetrevliga och jag tror nog jag kommer att trivas. Dagen gick jättesnabbt och jag minns egentligen inte så mycket, nya intryck, nya männsikor, nya arbetssätt, nya rutiner och tider, hoho! Mycket nytt men om sex veckor lär jag nog kunna detta.
 
Fick öpnna några ampuller (medicin), ge s.c. injektion (under huden = liiiten nål), blanda antibiotika och vara allmänt trevlig. Wii, längtar redan tills imorogn och jag känner redan att jag valt rätt urbildning då man för göra mer kliniska saker än bara vårdande.
ÅBO | | Kommentera |
Upp