full fart del 2

Hej och hå! Helgen susade förbi och jag springer på i 110%
 
I fredags fortsatte vi med vårt grupparbete. Vi blev nästan färdiga så det känns bra. På kvällen cyklade jag till kuppis för att handla mat, tursamt så var det massor med rea på olika produkter. Så förutom mat kom det även med lite nagellack, muminmuggar, bunkrar till nya lägenheten och annat smått och gott.
 
I lördags var jag med Petra till Ikea. Det är alltid så kul att strosa runt där. I fyndhörnan hittade jag två ramar och ett bäddsett, riktigt nöjd! På kvällen kom Linda och Ingegerd hem till mig. Vi drack lite vin och spanish coffe och sen drog vi ut till någrar barer. Trevlig kväll!
 

Idag vaknade jag tidigt, redan vid åtta. Jag började packa alla mina saker eftersom jag ska flytta nästa vecka, woho! Kommer dock sakna denna lägga märker jag nu men jag tror nog den nya också blir bra.
Kevins pappa kom och hälsa på mig imorse. Han ska operera sig så han passade på att komma till mig och fördriva lite tid. Storfrukost och packkaos bjöd jag på, haha!
På dagen tog Linda och jag bussen ute till Kirppiscenter och hitta lite fynd, bland annat en tulpanvas som jag varit på jakt efter, wiho!
 
 
I morgon kommer Elin till mig och sover i nya lägenheten, ska bli spännande!
 
Nu hoppar jag i säng och läser lite. God natt! 
ÅBO | | Kommentera |

full fart

Hej hej! Här sitter en trött Sara med temuggen i ena handen och datorn i andra. Full fart idag. 
Efter att ha varit ledig i två dagar kom verkligheten i kapp och idag blev det skola från halv nio på morgonen.
 
Mångkulturellt arbete stod på schemat och en kille från Syrien som hade flytt hit upp till Åbo var och berättade sin historia. Intressant att lyssna på honom men även hemskt att det verkligen hade hänt.
Han berättade att hade fått vara i skogen i några dagar och då hade han inget annat att äta förutom löv. Usch vad hemskt! 
 
 
En lite roligare grej som hände var att Elin ska gå samma kurs som mig. Henne lärde jag känna på min praktik där hemma på Åland. Hon går också till sjukskötare fast på distans så hon är i Åbo bara ibland. 
Vi gjorde ett pararbete ihop efter skolan och sedan åt vi middag på Pub Niska. Före bussen gick ner till båten strosade vi runt på Hansa (köpcentrum). Det fanns så mycket fint men jag jag köpte inget, får gå ner på stan en annan dag.
 
En riktigt fart fylld dag, nu ska jag kasta mig i säng och njuta av lugnet.
 
God natt!
 
 
ÅBO | | Kommentera |

praktik

 
Tiden rusar iväg och nu är jag tillbaka till Åbo efter en väldigt lång tid hemma med praktik.
 
Jag trivdes jättebra på min praktikplats och under en av alla veckor fick jag en egen patient. Med det menas att jag fick följa med hela vägen från att hon kom till att hon gick, däremellan var det vårdplanering, operaton och postOPdagar.
 
Operationen jag fick vara med på var en laparoskopisk cholecystektomi, det vill säga en titthålsoperation där man med små hål i magen för in en kamera och två-tre griptänger och avlägsnar gallblåsan. Allt detta såg jag på en liten tv inne i operationssalen. Jag satt cirka två meter ifrån patienten och såg henne inifrån, hur hennes hjärta slog, hur tarmarna rörde sig och hur hennes gallblåsa var helt irriterad och bildat gallstenar och sedan kom ut ur ett av de små hålen som operatören hade gjort i magen. Det var så himla häftigt! Riktigt coolt. Visste knappt var jag skulle ta vägen, bara satt där och gapade bakom munskyddet och älskade ögonblicket.
 
Allt var så intressant och jag gillade läget hela tiden. All personal var trevliga och ville visa och förklara för mig allt vad som gjordes och varför och vad som händer annars. INTRESSANT x 10000000 .
 
Älskar denna branch, ångrar inte en sekund att jag valt att studera till närvårdare och sjukskötare, omväxlande arbete och en miljon olika arbetsplatser. 
 
Under min praktik har jag även fått vara i laboratoriumet. Då satt jag en hela förmiddag och tog blodprover. Första patienten var det ganska nervöst och min handledare satt bredvid och höll koll men sedan efter ett tiotal gick det som på rälls. Hitta ådra - sticka med nålen - byta rör - plåster på - nästa patient, Wiii, vad kul det var!
 
Nästa praktik blir i april, hoppas tiden går fort! 
ÅBO | | Kommentera |
Upp